maanantai 1. tammikuuta 2018

Twitter-vuosi 2017

Vuosi on taas vaihtunut. Kun en vieläkään kirjoita päiväkirjaa tai blogaa päivittäin niin tweetit on hyvä tapa katsoa menneeseen vuoteen. Perinteisesti tähän on valittu eniten k.o. kuukautena näkyvyyttä saaneet tweetit. Raja ei nyt ole niin tarkka kuin edellisenä vuotena.
Facebook ei tähän oikein sovellu kun siellä vuorovaikutus on paljon vähäisempää eikä käytännössä ulotu kaveripiiriä pidemmälle.

Tammikuu 2017

Vuosi alkoi historian muistelulla kuinka SSH sai alkunsa. Vuoden aikana tosin edelleenkin useammasta digitoimistosta kysyttiin FTP-tunnuksia palvelimelle. Montakohan vuosikymmentä kestää vanhojen epäturvallisten tapojen kuoleminen?
Alkuvuoden vitsi taas saatiin Hesarin kuvituskuvasta sähköautoilijoiden latausraivojuttuun.

Helmikuu 2017

Helmikuu meni rahan merkeissä, joko se kertoi siitä mistä puolueet välittävät tai sitten sitä säästetään väärissä kohdissa.

Maaliskuu 2017

On selvää, että siirrettäessä tehtäviä organisaatiolta toiselle ei kaikki mene ihan putkeen. Tällöin pitää olla kuitenkin nopeasti valmiina reagoimaan, että tilanne ei aiheuta uusia vaaratilanteita. Vastaava ongelma, jossa oltiin huonosti valmistautuneita nähtiin myöhemmin Oriolan toiminnanohjaisjärjestelmän uusimisessa. Huono muutoshallinta voi tappaa.
Tekniiikan alan sukupuolijakauma on edelleen aika vino Suomessa. Kansainvälisissä masters-opiskelijoissa tilanne on tasaisempi. Syyn kun tietäisi.

Huhtikuu 2017

Tekniikan alalla on tottunut siihen, että asioita voidaan käyttää hyvään että pahaan. Mitään ei voiteta sillä, että jätetään se toteuttamatta hyvisten puolella koska pahikset ottavat sen käyttöön kuitenkin.

Toukokuu 2017

Toukokuussa piti käyttää lomapäiviä. Rakensin ehkä hiukan yli-insinöröidyn lehtikompostin vanhojen lasikuituisten ja muovisten tilalle. Siinä oli sitten aikaa kuunnella Noin viikon radiota.
Koiviston kuolemaa koskevaan twiittiin tuli laskuvirhe, tietenkin.
Yritin kehittää myös uutta ruokailutrendiä. Ei vielä ole näkynyt naistenlehdissä.

Kesäkuu 2017

Kesäkuu meni perinteisesti intensiivisillä työmatkoilla niin ei paljoa twiittejä tullut eikä myöskään katselukertoja. Toki Suomeen palattuani suunnittelin Suomen lamauttavan kyber-hyökkäyksen. Onneksi viesti on salattu niin terroristien tai ulkovaltojen tiedustelu ei pääse kimppuun ja pysty hyödyntämään Suomen heikkouksia.

Heinäkuu 2017

Historiallinen painolasti järjestelmissä on aika pitkä. Kotiautomaatio aikanaan tuli tehtyä sen ajan hyvien mallien mukaan. Eipä kuitenkaan toimi nykyisissä tökittävissä laitteissa. Pitäisi varmaan uudistaa jossain välissä.
Sama teema jatkui kuin töissä kiinteistöautomaatio sitten aiheutti yllätyksen jo toistamiseen. Koetin liittää liitetiedostoa vikailmoitukseen, mutta sehän on liian vaikeaa.
Kansalaisten hallitsemiseen perinteinen konsti on asettaa sääntöjä, joita on mahdotonta noudattaa. Näin hallintoalamainen on aina syyllinen, jos tämä on tarpeen pidättää esimerkiksi poliittisista syistä. Suomen poliisikin ottanut oppia idästä.
Kertovatko työkavereiden kommentit siitä, että olen twitter-addikti vai mistä?

Elokuu 2017

Synnytystalkoot puhuttivat. Vedin toki Hitler-kortin esiin myös MEP:n jälkijunassa. Kuva on Gdanskissa olevasta 2. maailmansodan museosta. Se on ihan käymisen arvoinen paikka vaikka sieltä onkin siivottu puolalaisten osuutta tapahtumiin kansalaismielisyyden vallassa.

Syyskuu 2017

Kun tweetti, mihin tämä on vastaus on poistettu, niin jää avoimeksi missä muualla keskipaikat eivät ole selkeitä. Epäilisin Tamperetta.
Ja merkistöongelmat ovat tietenkin jatkuva ihmetyksen aihe vaikka ne oli jo viime vuosituhannella ratkaistu (vanha otaniemeläinen sanonta).

Lokakuu 2017

Kuva kertoo enemmän kuin tuhat sanaa. Ilmeisesti se myös nähdään enemmän pelkkä teksti. Edellisenä vuonna se oli Sipilän TE-toimistokalusteet ja nyt modattu sarjakuva, jonka tietoturvallisuusviesti on tärkeä asia ja totta. Myös muutama muu KRACK-haavoittuvuuteen ja tietoturvaan liittyvä twiitti levisi.
Valtakirjoista ja allekirjoituksista postiasioinnista käytyyn ketjuun tuli useampikin suosittu twiitti. Joutui sukulainen käyttämään samaa kikkaa joulun aikaan kun Posti jostain syystä oli kirjannut järjestelmäänsä vastaanottajaksi paketin lähettäjän vaikka paketin päällä luki ihan oikein.
Länsimetro lopulta valmistui, mutta kyllä siitä riitti hupia ja salaliittoja melkeenpä koko rahan edestä.

Marraskuu 2017

Puolisavolaisena pohditutti nuo savolaispoliitikkojen ylivertaiset kyvyt liikkua kansan parissa.

Joulukuu 2017

Piilaaksoa pidetään edellekävijänä ja Suomea takapajulana viranomaisasioinnissa. Totuus on kuitenkin usen toinen.
Salaisten viestikoelaitospapereiden vuoto puhutti. Kommentoin sitten, että Hesarin jutussa olleet tiedot puhuivat aika suppeasta kyvykkyydessä verrattuna hintaan. Mutta jo Sun Zun mukaan totuutta kyvyistä ei pidä kertoa vaan vastapuoli saa kuvitella ne joko liian suuriksi tai pieniksi.

Mitä vuodesta jäi käteen

Töistä ja mielenkinnosta johtuen tietoturva ja -tekniikka oli tänäkin vuonna yleisin teema. Normaali määrä poliitikkojen toiminnan ihmettelyä oli tänäkin vuonna.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti