tiistai 1. tammikuuta 2019

Vuoden 2018 twiitit

Vuosi taas pyörähtänyt ja perinteisesti aika vilkaista twiiteistä mitä vuoden aikana tapautui -- tai ainankin puhututti.
Aikaisempina vuosina on päässyt puolivakavalla vitsillä suosituimmaksi eikä tänä vuonna "aikuisten wilma" juuri eronnut sarjasta. Ei vain tällä kertaa ollut kuvaa liitteenä.

Tammikuu 2018

Tammikuussa ei mitään ihmeitä ollut, mitä nyt opettajana aina plagiointi kiinnostaa. Tuli innovoitua asian tiimoilta.

Helmikuu 2018

Helmikuussakin oli #MeToo keskusteluissa. Tuli tuolloin käytyä Ankallisgallerian Aarteita katsomassa. Siellä kuulin kun eräs äiti selitti lapselle Aino-tripyykin edessä Väinämöistä nykysuomeksi.

Maaliskuu 2018

Toinen kestoaihe, #sote, oli tuolloin keskusteluissa ja kysymys siitä ovatko kaikki hallituspuolueen edustajat mukana ja tehdäänkö päätös ilmoittamatta EU:lle.
Talvella oli ongelmana matkailuauton lämmittimen toiminta. Testaus piti tehdä tietenkin kylmissä olosuhteissa mutta keksinkin tavan millä saan seurattua tilanteen kehitystä sisätiloista.

Huhtikuu 2018

Perinteisesti huhtikuu oli kiireistä aikaa eikä ytimekkäitä twiittejä tullut. Mitä nyt #GDPR vähän puhutti.

Toukokuu 2018

Kesän lähetessä kasvisruoka oli pinnalla. Tuli huomattua, että #vegaani-aatteella on pitkät juuret.
#GDPR-tulkinnoista oli puhetta kun direktiivi vihdoin tuli voimaan. IP-osoiteen yhdistämisestä henkilötiedoksi käytiin keskustelua pitkin vuotta. Saa nähdä mitä 2019 tuo mukanaan.

Kesäkuu 2018

Onhan se hirveää kun lait häiritsee työn tekemistä. Tai työmiehen kiusaamista, jos joku vaatii, että niitä pitäisi noudattaa.

Heinäkuu 2018

Kesälomakin tuli sitten ja ehti kirjoja lukea, jopa kaksi politiikasta kertovaa teosta, jotka ajallisesti olivat vuosisadan päässä toisistaan. Ja myös ympäristöltään vielä kauempana kuin ajallisesti. Kommentti kirjoista pääsi vuoden kolmoseksi.

Elokuu 2018

Kesä päättyi, koulut alkoivat ja aikuistet kaipasivat samanlaista selvää palautetta työnteosta kuin lapset, aikuisten wilmaa. Tälle puolivakavalla vitsillä meni sitten tämän vuoden ykköspaikka.
Oli lasten wilmalla ongelmia Helsingissä kun varmenne oli vanhentunut. Uudessa varmenteessa oli kiinnostava yksityiskohta.
EU lähestyi hallintoalamaisia keräten mielipiteitä kesäajasta ja kellojen säätelystä. On sillä kyberturvallisuusnäkökulmakin.
Turvallisuus oli muutenkin mielessä kun salasanani #bvF")le~X3S14M2,\aw>~A_V~\p< ei ollut kelvollinen.

Syyskuu 2018

Olisiko kateutta, että jotain itselle nobodyja oli päässyt TV:n viihdeohjelmiin esiintyjäksi. Suomalaisiakin on 5,5 miljoonaa niin ei kaikkien nimet meikeläisen nimimuistilla pysy mielessä. Mutta en sillä kehuskele.

Lokakuu 2018

Lokakuussa matka vei aavan meren tuolle puolen. Siellä kiinnitti huomiota miten puheet ja teot ovat ristiriidassa. Paikallinen yliopisto sanoi olevansa avoin innovaatioille mutta tämä ei ilmeisesti koske uusia tapoja liikkua kampusalueelle ja pois.
Tuli kokeiltua Birdin sähköskootteria itsekin. Vähän sääntöjen venyttämista vaati paikallisen infrastruktuurin puutteiden takia. Skootteri on sen verran hidas pyörään verrattuna, että ei sillä ajoradalla mitenkään pysy liikenteen rytmissä. Käytännössä kaikki ajoivat jalkakäytävillä vaikka se ei ollut sallittua.
Hintaakin tuli matkalle lähiostariin enemmän ($1,90) kuin bussilla puoleen väliin kohti Hollywoodia ($1,75).

Marraskuu 2018

Metsänhoidon stable genius tarjosi syötön lapaan vitsin muodossa vuoden kakkossijalle. Vaikka sitä miten seliteltiinkin jälkikäteen, että oli muka oikeilla jäljillä. Tuli tuolloin myös huomattua, että Suomessa on tosiaan enemmän metsää per henkilö kuin Venäjällä vaikka jälkimmäisen pinta-ala on paljon suurempi.

Joulukuu 2018

Poliisin uusista panssarimersuista oli puhetta samaan aikaan kun paljastui, että poliisi jättää merkittävän osan pienistä tavalliseen ihmiseen kohdistuvista rikoksista selvittämättä heti alkumetereillä. Arvelin, että syynä on sama kuin valtionhallinnolla ylipäänsä, eli ydintoiminnan rutiineja hoidetaan ulkopuolisten "konsulttien" avulla. Se kun on hankinta, ei jatkuva kulu kuten työntekijä.

Vuoden päätelmät

Paljon jäi vuoden aikana tekemättä. Eniten harmittaa, että yksi verkkosivusto ja siihen liittyvä twitter-bitti jäi valmistumatta. Aloin tehdä sitä kesäloman aikana ja alkusyksystä mutta sitten kävi ns. tavalliset. Toisealta siinä kokeiltuja juttuja saattoi hyödyntää työhommissakin niin ei täysin hukkaan mennyt.
Etenkin kun tuota loppuvuoden harvoja luppoaikoja tuli käytettyä toiseen mielenkiintoiseen projektiin. On vielä kesken mutta katsotaan irtoaako sen tiimoilta twiittejä lisää nyt 2019.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti