sunnuntai 23. tammikuuta 2022

Twitter-vuosi 2021

Tällä kertaa edellisvuoden twitter-katsauksen tuottaminen viivästyi kaikenlaisista syistä. Mutta perinteistä ei tingitä, toinen koronavuosi sujui yllättäen ilman erityisiä korona-teemoja vaan perinteiset aiheet pääsivät taas pintaan.

Tammikuu 2021

Vuosi alkoi kansainvälisellä teemalla kun jääkiekon MM-kisat siirtyivät Valkovenäjältä kisojen sponsorin niin päätettyä.

Talven ikuisuusaihe: muiden kuin autoväylien kunnossapito. Tätä ilman pärjäisi kyllä.

Helmikuu 2021

Aikojen muutoksesta kertoo sekin, että kun Apple jälleen kerran vaihtoi prosessoriarkkitehtuuria niin likikään kaikki hyötysovellukset eivät tukeneet sitä. Haittaohjelmien valmistajat sen sijaan ymmäritävät mistä raha tulee.

Maaliskuu 2021

Pyörällä pääsee kivasti töihin ja saa liikuntaa. Välillä syke sitten pomppaa pyytämättä ja yllättäen. Ei ollut ensimmäinen kerta siinä risteyksessä ja tuskin viimeinenkään. Ei ollut todennäköisesti vain henkilökohtainen kokemus koska twiitti sai toiseksi eniten näyttöjä.

Sähköinen äänestys puhuttaa melkein joka vaalin alla. Tosin vuotta myöhemmin -- vuoden 2022 aluevaalien yhteydessä -- ei vaali-iltaan menessä silmiini osunut keskustelua aiheesta.

Huhtikuu 2021

Taas yksi tapa onkia tietoja Facebook-käyttäjistä: yksinkertaisesti kysytään puhelinnumeroiden perusteella. Puhelinnumerot ovat korkeintaan 15 merkkiä pitkiä, joten niiden läpikäynti onnistuu melko nopeasti. Etenkin, jos jätetään pois numeroavaruudet, jotka eivät ole käytössä. Oli myös vuoden suosituin twiitti.

Toukokuu 2021

Ihmisiltä puuttuu kunnianhimoa. Miksi tyytyä turvenuijamaiseen näpertelyyn kun voisi energiaongelmat ratkaista kertaheitolla.

Valkovenäjän tekemä lentokoneen kaappaus toi muistutukseen matkustamiseen liittyvistä riskeistä mukana olevien laitteiden osalta. Varmuuskopiot auttavat tässkäkin.

Kesäkuu 2021

Arpajaishallinto valvoo rahankeräystä. Tuntuu väliin, että säännöt on yksille yhdet ja toisille toiset.

Suomalaisen koulutusjärjestelmän vahvuus on tarjota mahdollisuus kouluttautua hyvinkin erilaisista lähtökohdista. Ainakin vielä, saa nähdä onko jatkossa.

Heinäkuu 2021

Roskaaminen on välinpitämättömyyttä. Harmittavasti kansalaisaloite aloite roskaamisen rangaistavuudesta seuraamusmaksuin ei näytä saavan tarvittavaa kannatusta.

Kestävällä matkalla kotimaassa oli välillä logistisia ongelmia. Tästä selvittiin parin tunnin ajomatkalla.

Elokuu 2021

Nyt reilut pari vuotta on Veikkauksen pelikoneista kerätty joukkoistetusti tietoja pelikone.eu. Elokuussa sain aikaiseksi tehdä ohjevideon, joka saikin vuoden kolmanneksi eniten näyttöjä.

Moni yritti poistua Afganistanista Talebanin otettua vallan. Pohdin miten helposti onnistuisi itsellä päästä rajan yli. Perheen kanssa. Ei olisi helppoa.

Syyskuu 2021

Arkiliikkumiseen pitää saada kestäväksi ja yksi tekijä siinä on millaisella välineellä sen tekee.

Lokakuu 2021

Ääriaineksilla ei pitäisi olla mitään sijaa niissä organisaatioissa, jotka huolehtivat turvallisuudesta.

Marraskuu 2021

Lidl poisti pelikoneet paikoista ja monesta pienestä K-kaupastakin pelikoneet poistuneet. Mutta monessa paikassa on vielä.

Joulukuu 2021

Joulukussa oltiin jo aluevaalitunnelmissa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti